Power MES

Sistem za praćenje proizvodnje

MES (Manufacturing Execution System) sistemi prate, nadziru i optimiziraju ključne aktivnosti u proizvodnom procesu u realnom vremenu. Optimizacija se može provoditi u svim aktivnostima, od izdavanja proizvodnog naloga do njegove realizacije. Na naprednom terminalu, koji je potpuno integriran s mašinskom opremom i ERP sustavom, zaposleni mogu pokrenuti proces rada u realnom vrijemenu jednim klikom, evidentirati vrijemenske i količinske okvire, te pratiti i optimizirati proizvodni proces.

Prednosti

Optimizirajte procese u proizvodnji

Power MES alat je proširenje standardnog modula za proizvodnju unutar Microsoft Dynamics 365 Business Central rješenja. Unutar poslovno-informacijskog sistema preduzeća, možete planirati proizvodnju i otvarati radne naloge, koji se mogu dodijeliti određenom radniku na određenoj proizvodnoj stanici ili biti dostupni svim radnicima.

Radnik se prijavljuje na terminalu putem kartice sa NFC tehnologijom, na kojem mu se prikazuju radni nalozi. Na taj način se evidentira radno vrijeme, utrošeni materijal, količina proizvedenih komada i zastojevi u proizvodnji. Radnik može direktno prenositi informacije u sistem u stvarnom vrijemenu, omogućavajući potpunu preglednost operativnog toka proizvodnje.

Terminali, koji su robusnijeg oblika, prikladniji su za prostorije s prašinom i prljavštinom. Terminali s većim ekranima ili čak računari, prikladni su za čista proizvodna okruženja, u kojima radnici uz listu radnih naloga također žele prikaz tehničke dokumentacije, planova, instrukcija, kontrolnih postupaka ili drugih dokumenata. Svi terminali rade na Android ili Windows uređajima ili koriste prilagođen interfejs.

Power MES je dio cjelovitog rješenja, koje može uključivati i sistem za dokumentaciju. Osim radnih naloga, mogu se prikazivati i spojiti sve potrebne dokumentacije, koje se čuvaju i vode u vlastitom dokumentacijskom sistemu, omogućavajući transparentan i jednostavan unos i pristup svim vrstama dokumentacije.

Planiranje rada
Mogućnost mašinske dijagnostike i analize
Snimanje i prikaz ključnih podataka
Snimanje i prikaz ključnih podataka

Ključne prednosti

Proširenje standardnog proizvodnog modula

Microsoft Dynamics 365 Business Central /Nav

Otvaranje radnih naloga u okviru ERP sistema

Namjenski terminali i kartice sa NFC tehnologijom za registraciju radnika

Registracija i snimanje ključnih podataka (radno vrijeme, korišteni materijal, proizvedena količina, zastoji)

Mogućnost ručnog unosa informacija u sistem

Prikaz dijagnostike i analize stanja mašine

Povezivanje na dokument sistem - mogućnost prikaza svih vrsta dokumenata na terminalu

Želite saznati više?

Prijavite se za besplatnu prezentaciju.
Naročite se

Rješenja

Srodni proizvodi