Instrumentation Technologies

Preduzeće Instrumentation Technologies postiže značajno veću produktivnost koristeći Microsoft Teamsa

Instrumentation Technologies je slovensko visokotehnološko preduzeće s više od 20 godina iskustva, koje je danas među vodećim firmama na svijetu u području mjernih instrumenata za dijagnostiku akceleratora čestica. Tim inženjera, već dugi niz godina pruža integrisana rješenja za hardversku i softversku opremu na postojećim tehnološki najzahtjevnijim ali i novim, rastućim tržištima. Njihova najpoznatija dostignuća su visokotehnološki proizvodi poput Libere i Red Pitaye.

Izazov

S rastom su nastale nove potrebe

Od osnivanja kompanije 1998. do početka ubrzanog rasta 2003., sami su se brinuli o informacijskim rješenjima u području poslovanja, upravljanja zaposlenima i finansijama. S rastom i razvojem, njihove potrebe za učinkovitom informacijskom infrastrukturom su se povećale i nadmašile njihove mogućnosti. Odlučili su se posvetiti razvoju svoje osnovne djelatnosti i za sve preostale procese potražiti iskusne i pouzdane spoljne izvođače. Tražili su moderna i fleksibilna rješenja, koja se mogu prilagoditi specifičnostima područja na kojem djeluju i jednostavno povezivati poslovne procese, komunikaciju i sistem za dokumentaciju.

Rješenje

Od interne informatike do poboljšanja komunikacije i cjelovitog vođenja projekata

Poduzeću Instrumentation Technologies smo kao skrbnici cjelokupnog informacionog sistema, nabavke, održavanja, ažuriranja hardverske i softverske opreme, osigurali i prijenos cjelokupne informacione infrastrukture za podršku poslovanju u oblaku. Osim pružanja sistemskih usluga, u nastavku saradnje smo implementirali poslovni informacijski sistem Microsoft Dynamics 365 Business Central i sistem za upravljanje odnosima s klijentima Microsoft Dynamics 365 CRM, te smo na taj način oblikovali cjeloviti proces upravljanja klijentima, koji je prilično specifičan za industriju u kojoj preduzeće posluje.

Jedno od ključnih rješenja, koje smo implementirali i koje je znatno doprinijelo poboljšanju interne saradnje i komunikacije, je Microsoft Teams i alat za dokumentni sistem SharePoint. Oba alata su komplementarna i omogućavaju potpuno siguran rad u oblaku, bez obzira na mjesto gdje se zaposleni nalaze.

Imali smo u potrebu za efikasnim alatom, za brzu internu komunikaciju - za trenutno slanje poruka i razgovor. Skype je za takve stvari pretežak, a telefonski poziv preagresivan. Željeli smo osigurati širu upotrebu razgovora, kao posrednog načina komunikacije između e-pošte, telefonskih poziva i zadataka.

Elvis Janežič, Direktor

Rezultati

Pojednostavili smo internu komunikaciju

Uvođenjem usluge Microsoft Teams, smo usaglasili internu komunikaciju, koja je ranije prolazila kroz različite alate poput Skype-a, e-pošte, WhatsApp-a i drugih, te ažurirali sistem za dokumentaciju, koji djeluje kao integrisano rješenje unutar jednog programa pod nazivom Teams.

Alat Teams se također koristi za saradnju s određenim klijentima. Praćenje komunikacije i uređivanje podataka klijenata, može se obaviti na jednom mjestu koristeći aplikaciju Dynamics 365 CRM unutar programa Teams, koja je sinhronizovana s već postojećim sistemom Microsoft Dynamics 365 CRM.

U internom odijeljenju preduzeća Instrumentation Technologies, nazvanom Solutions for Industries, koji se bavi projektiranjem instrumenata u specifičnim industrijama, alat Microsoft Teams u kombinaciji s aplikacijom Planner, omogućio je bolji pregled raznih projekata, koji uključuju brojne faze i postupke razvoja. S jasnijim pregledom i praćenjem zadataka i naloga putem kartica ili liste, članovi odjela dobili su pregledniji i brži uvid u stanje projekta.

Zaključak

Cjelovita rješenja su ulaganje u budućnost

Svako područje, organizacija ili industrija ima svoje specifičnosti i načine rada, koji se mogu razlikovati od drugih. Cjelovitost i prilagodljivost rješenja, ključni su za rast preduzeća u budućnosti, jer uz dobre temelje informacionog sistema i rješenja, omogućavamo lakšu i bržu nadogradnju, što rezultira rastom informacionog sistema zajedno sa organizacijom, a ne obrnuto. Instrumentation Technologies je svjestan važnosti uređenog i dobro opremljenog informacijskog sistema, zato redovno prati nove informacije i poboljšanja u softverskoj industriji, što im omogućava bezbrižno i sveobuhvatno poslovanje.